Psychologické vyšetření

Dobrý den, byl sem mým praktickým lékařem odeslán na psychologické vyšetření s výsledkem, že u testu používaného ke zjištění možných duševních poruch jsem byl značně nad normu. V současném době jsme v dlouhodobém stresu a napětí tak se domnívám že to test diagnostikoval správně. Mujo praktická lékařka mi ale tvrdí, že je to jansý a nevyvratitelný důkaz počínající schizofrenie, s tímto já nesouhlasím. Výsledek testů přece může být přece výrazně ovlivněn okolnostmi (pokud jsou oprávněné) situace testovaného a všechny změny přece nelze automaticky přičítat jen změně osobnosti. Prosím o radu a Váš názor? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den- moc a moc nerada zklamu Vaši důvěru, ale skutečnosti, které uvádíte, jsou příliš nekonkrétní- nikdo "zvenčí" není schopen se zodpovědně vyjádřit. Nevím, zda Vás ještě více nerozladím prosbou, abyste lékaře nevnímal jako ohrožující nebo stigma-produkující bytosti. Pokud Vaše lékařka doporučí konsultaci psychiatrem, nečiní tak pro to, aby Vám ublížila- právě naopak!! Smyslem takového dovyšetření je co nejdříve pomoci zbavit Vaši psychiku projevů napětí. Nikdo nemá v úmyslu Vám dávat nějakou falešnou nálepku, nějak Vás omezit. Považovala bych každopádně návštěvu psychiatrické ambulance za smyslupnou.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: