Psychosomatica

Jmenuji se Martin a mám takový dotaz. Zpozoroval jsem, je to už asi měsíc a kousek, že se mi začaly klepat ruce a někdy mi i jakoby tuhne malíček. Ne zase moc ale i tak je to nepříjemné. Zároveň i když jsem v klidu tak cítím svůj tep jestli to nemůže mít spojitost ? Před měsícem mi dělali kvůli něčemu jinému ultrazvuk břicha, vyšetření očí, ultrazvuk ledvin, rentgen plic a ct mozku - byl jsem i u neurologa a nikde nic všechno v pořádku. Mam problém s psychikou - například když se blíží nějaká nepříjemnost zvracím hleny a jsem malátný. Tak jestli to nemůže být tohoto rázu. Příští týden mám sezení s psychologem tak třeba ten by mohl na něco přijít. Ale ptám se i Vás kvůli více informacím :) Všechny rady nebo tipy pomůžou.Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Tak, jak potíže popisujete je jisté, že se jedná o psychický problém. Léčba bude velmi pomalá, několik měsíců až let. Rozhodně k psychologovi choďte pravidelně a myslím, že by bylo na místě vám předepsat i nějaké léky na zklidnění, antidepresiva SSRI, které dodávají laicky řečeno "hormon štěstí". S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x