Psychosomaticke bolesti

Dobrý den, již ptes rok se potýkám s bolestmi zad a svalů a hlavně nemohoucnousti pohybu se zvýšenou bolestivosti a ztuhlosti. Potrebuni zkonzultovat zda mi tyto potíže nezpusobuji některé leky. Dopoledne beru aurorix a pregabalin, ten na záda /mela bych brat celkem 300 mg, ale uz pri polovině davky mám problémy s unavou., mam velmi nizky tlak 90/55/.Tento prebagalin mi pomohl na moji dvourocni upor ou bolest konecnoku, takže ted uz vydrzim sedět aniž by se mi delalo mdlo od bolesti. Rano si musim dat ještě 50 mg tramalu, snazim se ne, ale nakonec to vzdam jinak bych nebyla pro bolest zad a nohou ujít cestu do školy. Schody a i mirny svah je pro mě. ocistou. Neurologicky i rtg v pořádku, pokročilá artróza v bedernich obratlech je, ale stejnou jsem mela i pred dvema lety a žádné bolesti jsem neměla. Večer beru pregabalin, 150 mg tritico, 25 mg neurolu a pul tabletky prothiadenu. Zkousela jse brat i méně tritica a cely prothiaden, ale po trech hodinach jsem se probirala do polospanku s upne ztuhlym telem a velkou bolestivosti svalů a musela jse je protahovat,nyni spim alespon 6 hodi ale po probuzení se snazim protáhnou a trochu si zacvičit i když mě boli snad vse kromě temene kde nejsou svaly. Má dalsi ranni meta je pistavit se na nohy a dorazit cupitanim, jinak to nejde do kuchyně a uvařit kávu. Sedim u ni pul hodinu dokud mi trochu nenastartuje tělo, pohyb v teto půl hodině je téměř nemožný nemohu sama sebe unést, jsem štíhlá. Poté se postavim ale pohyb je stale bolestivy ale stát je ještě horší. Takže vetsinou skoncim na tramalu. Cesta s pejskem i do prace pokud ještě nezabral tramal je ve stylu, že se musim soustředit na kazdy krok. Boli mě právě dost nohya jsou těžké. a to právě nevim, jestli to nezpusobuji nejake leky i když v teto ranní době jde spíš o doznivani nocno dávky. Nemam auto, takze chdim pesky, snazim se i s temi bolestmi. Jedina uleva. se, kdy se mi ulevi, je az odpoledne když pololezim v křesle. Ovsem jakmile vstanu je tu bolest opět. Dcera si myslí, že jsou to psychosomaticke bolesti z prace a osamelosti. Je to trochu možné, ale mam je i když prijedou deti i když nechodim do práce. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den všechny bolesti jsou psychosomatické alespoň s jedné čtvrtiny, pregabalin je dobrý lék asi jen bych nekombinoval aurorix s jinými antidepresivy, možná by byla vhodnější SSRI, nežlii aurorix, který patří mezijiné léky, dále může pomoci rehabilitace, více se poradte se svým lékařem. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: