Psychosomatický problém s kašlem

16letá dcera má kašel suchý dráždivý, trvá asi měsíc beze změny,všechna vyšetření vpořádku, lékař naznal, že problém je v psychice, v noci spí bez kašle, máme 3letou dceru,loni Lucka problém s učením,po opravných zkouškách ve druhém ročníku známky 1,2,3 tedy zlepšení,za svými cíly jde formou vydírání.prosím o radu,jak s ní jednat kvůli tomu kašli.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by dcera skutečně kašel "používala" jako nějakou formu výhody nebo prostředek k dosažení nějakého cíle, podle mého názoru by z tohoto důvodu kašlat přestala, pokud by kašel k onomu cíli nebo výhodě nevedl. Tj.neulevovat dceři kvůli kašli. Nicméně - i když všechna dosavadní vyšetření organickou příčinu kašle nenašla, někdy se příčina objeví až později, takže určitě dále sledujte, kdy (v jaké souvislosti - po námaze? naprosto náhodně? při změně prostředí? v souvislosti s kouřením cigaret?...apod.) se kašel objevuje a zda se nemění intenzita, četnost nebo zda se neobjevují další obtíže jako dušnost, bolesti na hrudi apod., a případně se znovu poraďte se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: