Psychóza po úrazu hlavy

Dobrý den. Moje maminka měla před dvěma měsíci uraz hlavy v práci. Uklouzla, spadla a praštila se ze zadu do hlavy o tvrdou zem. Hned poté nebyla vyšetřena. Šla domů a další 3 dny fungovala uplně bez problémů. Po 3 dnech se dostavila bolest zad a nohou. Naraženina asi přišla k sobě. Vzala si marodní, a chodila k lékaři který jí dával pouze léky na bolest. Do té doby byla v až na bolesti zad v pořádku. Asi dva týdny na to, měla různé výpadky paměti, ptala se nás co se vlastně stalo, a jestli nám ten den urazu nevolala, a jak se dostala domu atd. Nepřikládali jsme tomu moc velkou váhu dokud nezačala se smyšlenkama, že vlastně vůbec nespadla a že jí někdo napadl že mi to víme a že jí to nechceme říct, a že se jí stalo něco hrozného. Poté jsme jí poslali na Neuro. kde jí dělali CT a EEG a další vyšetření. Vše měla v pořádku až na nějaké vápenatění, ale to prý stím nemá co dělat. Týdny plynuly a ona ke svým smyšlenkám přidávala další a další. Vyustilo z toho to že teď se nás všech bojí, všem nadává, nikomu nevěří, s nikým nemluví a nikoho nepustí ani do bytu. Dočista je to uplně jiná osobnost než před měsícem. Vymýšlí si spoustu nepravd a hlavně nesmyslných věci, jako že nemá páteř, a že byla v klinické smrti, a že jsme jí hypnotizovali, a že jsou do toho zapletené uřady a policie celkem toho je tolik že se to sem nedá ani napsat. K lékaři jí jen těžko můžem donutit, jelikož si myslí že jsme všichni proti ní, a Lékaři s námi zase nemluví. Máme strach co všechno z toho může ještě vzejít. Zajímá mě alespoň přibližný názor odborníka o co se jedná, už si vážně nevíme rady.

Odpověď odborníka:

Musím přiznat, že je těžké jasně říci co se to s vaší maminkou vlastně děje. Já bych doporučovala určitě vyhledat pomoc lékaře. Možná, že celá věc vůbec s nehodou nesouvisí. Myslím, že by maminka potřebovala důkladně vyšetřit v první fázi třeba jen praktickým lékařem, který poté doporučí jak dál postupovat. V každém případě potřebuje odbornou pomoc, čím dříve tím lépe.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: