Punkce dutin

Dobrý den, asi před 12 lety jsem prodělala punkci (nosních) dutin. V jedné nosní dírce mi to běhen 14 dnů dělali 4x, ve druhé 2x. Nyní jsem se začala ve vodě potápět, ale zjišťuji, že musím mít vždy ucpaný nos, jinak mi voda vteče dovnitř a dráždí nosohltan. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že po punkci už přepážka funguje jinak, nebo jestli to je třeba anatomií nosu. A taky vždycky, když mám rýmu, třeba jen malou, musím začít brát Sinupret (se kterým mám výborné zkušenosti), jinak se stav zhoršuje. Na dalších zákrocích jsem ale už nebyla. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, punkce se neprovádí přes nosní přepážku, takže s tím bych to do souvislosti nedával. Anatomie nosu (přepážky, nosních skořep) je ale variabilní, je běžné, že průchodnost nosních dírek se liší. Ohledně Sinupretu - to je dobrý lék snižující otok sliznic při rýmě, z Vašeho dotazu ale není zjevné, co máte na mysli tím "jinak se stav zhoršuje", takže k tomu těžko něco říci...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x