Pupeční kýla

Dobrý den , 8.10. jsem byla na operaci s pupeční kýlou - supraumbilikální-herniorrhaphia. Pracuji v ústavu u ležících klientů - těžce tělesně i mentálně postižených, celodenní péče(krmení, balení, hygiena) váží 30-40kg. Kdy můžu jít do práce, abych neměla znovu kýlu. Můžu tuto práci ještě dělat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně po operaci kýly a fyzicky náročné profesi , jak uvádíte, by měla být dostatečná doba na zahojení břišní stěny, což ve Vašem případě je 6 týdnů od operace. Ohledně otáky, zda-li můžete práci ještě dělat je nutné zvážit i další faktory , které nejlépe udělá operatér. Protože operatér ví , jak kvalitní ( pevná) byla stěna břišní v okolí kýly, jak velká byla kýla, zda-li to byla opakovaná operace a další faktory. Oblast okolí pupku je náchylné místo na opakování( recidivy ) kýly , takže se obávám vytvoření další kýly , budete-li zvedat těžké pacienty nebo věci. V případě obtíží se obraťtě na naše pracoviště Palas Athéna, kde se specializujeme na moderní chirurgickou terapii kýl a dosahujeme dobrých výsledků. S pozdravem Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: