Pupeční kýla

Jsem 16m po 1.porodu..z duvodu pichani u pupku které bylo tak 1-2 za den(dost bolestive jako jehla)me v 10m dcery byla diag.pup.byla..chyrurg řekl ze mam dojit za 4m si dojit pro termín operace.Došla jsem si a byl tam druhy a ten me řekl ze by neoperoval až po druhém diteti(které si preji) je mě 35let...a nýbrž dceru neustále taham ze by rekonv.byla náročná..a poslal me dom..minuly tyden n býa bolest velká odvezla jsem se na pohotovost a dali me termín operace na 31.1 to bude dceri bude 20m..chodi teprve 14dni tak nevím jak bude zdarma za 4.m..stale kojim..a jsem na ni sama přítel jezdi kamionem..kýla ma 5mm..za jak dlouho po operaci mohu met druhé?jak dloho tam budu cc lezet? Nemam tu operaci zrušit..dcera bude met tak 13kg a nedokážu si představit se k ni 30krat denně nesohnout atd dekuji za odpověď..6tydnu si nikdo vzít dovolenou kvůli mě nemuze???? proč někoho kýla bolí a někoho ne? Vůbec neni vidět ani si ji nenahmatam

Odpověď odborníka:

Evo. Určitě poslední rozhodnutí bude na Vás a na velikosti Vašich obtíží. Zkuste se na chirurgii zeptat, jestli by pro Vás zatím nebyl vhodný kýlní pás, zvláště když nosíte dceru.
Pokud se rozhodnete pro operaci, počítejte s hospitalizací asi 2-3 dny a následnou rekonvalescencí asi 4 týdny, kdy nesmíte mít větší fyzickou námahu a zvedat těžká břemena, tedy i dceru. Kojit je možné již pár hodin po anestezii.
Další těhotenství je dle mého názoru vhodné odložit asi půl roku po výkonu, ale zeptejte se svého gynekologa, ten Vás zná lépe.Zdravím. Fischerová Jana.

MUDr. Jana Fischerová
MUDr. Jana Fischerová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Revmatologická ambulance na Průtahu s.r.o. Děčín

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: