Pupeční kýla 4mm

Dobrý den, nedávno mi zjistili pupeční kýlu 4mm velkou. Byl jsem šťastný, že mi řekli, že teď nemusím, ale pak mi došlo, že budu odkládat něco, co asi stejně přijde, myslím, že to bude lepší teď než čekat na uskrinutí kýly. Chtěl bych se optat, jestli je vhodný ji nechat teď odstranit ? Pokud bych do toho šel, nevím jakou operaci zvolit - zda laparoskopicky nebo klasicky (rád bych měl jizvu co nejmenší a také, aby byla použita síťka proti možnému obnovení kýly, což je možné asi jen u laparoskopické operace, nebo je to možné i u klasické?) Ještě mám otázku, zda teď mohu vůbec nějak cvičit? děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem věku a takto malé kýle bych také operaci doporučoval odložit. Rovněž uskřinutí takto malé kýly je velmi nepravděpodobné. Doporučil bych Vám se nijak neomezovat, klidně i cvičit, a nechat si kýlu zkontrolovat asi tak za 6 měsíců. Co se týká případné operace, preferoval bych klasickou operaci. Síťku lze použít při obou typech operací, po klasické budete mít drobnou jizvu pod pupkem, po laparoskopické 3 jizvy. S pozdravem

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: