Pupeční kýla 5ti letého dítěte

Dobrý den, ve zprávě lékař napsal: pupek s větším kožním pupíkem, ale i s hmatným drobným obsahem nejspíše omenta, volně rteponibilní brankou o průměru 0,5 cm oválného tvaru. Opět vyklenuje. Stěna břišní dobře vyvinutá bez diastasy. Chirurg řekl, že je to nutné operovat a vyjmenoval obrovskou spoustu rizik, dětská lékařka mi řekla, že se spíš jedná o kosmetickou operaci, že pokud se synem na operaci nepůjdu, v dospělosti se mu může nelíbit vzhled pupíku (že trochu vyčnívá). Mám samozřejmě o syna obrovský strach, pokud by se skutečně jednalo pouze o kosmetický zákrok, nedala bych ho zbytečně operovat. Pupíček ho nebolí ani nebolel, je jen vystouplý. Můžete mi prosím k tomu napsat Vaše stanovisko a co by jste doporučovali? Předem moc děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně bych se přikláněl k operačnímu řešení, ale rozhodně nejde o urgentní výkon. Je možné vyčkat a pokud se bude kýlní branka nebo obsah kýly zvětšovat, pak je operace nezbytná.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: