Pupeční kýla

Dobrý den, prosím už několik let mám pupeční vnitřní kýlu, která mi nedělala nikdy větší problémy,jen občasné píchání.Před měsícem jsem podstoupila totální hysterektomii- laparoskopicky.Dva vpichy byly přes pupík a od té doby mě skoro denně píchá v oblasti pupíku,na místě kde mám kýlu. Paní doktorka mě nechce nikam poslat, nevím, ale myslíte, že se nemusím opravdu obávat? Moc děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pupeční kýla není vnitřní kýla. Jde o oslabení břišní stěny v místě pupeční jizvy. Bolesti v místě jizvy po laparoskopii mohou přetrvávat klidně i 4 týdny, jizva ještě není úplně dohojená. pokud budou přetrvávat i dále, obraťte se na Vašeho operatéra. Jinak při výskytu kýly je doporučováno ji odoperovat, aby se předešlo komplikacím - zvětšování, nebo uskřinutí.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: