Pupeční kýla

Dobrý den...byl jsem u lékaře je mi 18, při náhodném vyšetření břicha mi oznámil, že mám malou pupeční kýlu bez vyklenování. Říkal, že s ní můžu prožít celý život bez jakýchkoli potíží. Je to pravda ? Mám to nechat být, nebo se nechat operovat ?

Odpověď odborníka:

S kýlou je jistě možno postupovat bez operace. Každá kýla by se ale měla operovat a kýlní branka pokud je prostupná pro špičku prstu tím spíše. Poraďte se se svým chirurgem. Kýla totiž má tendenci se zvětšovat a při zvětšení se může objevit i další potíž, třeba uskřinutí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: