Pupeční kýla

Dobrý den,měla bych dotaz ohledně pupeční kýly,cca přd rokem jsem zjistila ž mám pupeční kýlu,ale nijak se to neřešilo,teď jsem v 7měsíci těhotenství a kýla se zvětšila,gynekolog mi řekl,že po porodu zmizí a mám ji mít zamáčklou a zalepenou náplastí aby nelezla ven a na chyrurgii mi zase bylo řečno že kýlu zamačkávat nemám a že po porudu mam jít na operaci.Můžu tedy poprosit o další názor jestli kýlu zamáčknout a zalepit nebo ne.Pupík mě bolí a i při menší námaze jakoby ztvrdne.A nevadí tato kýla při porodu?Děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, při těhotenství se tento jev dost často vyskytuje. Při porodu by kýla neměla vadit. Zalepovat ji většinou není nic platné (někdy to pomáhá u pupeční kýly u kojenců). Nelze předvídat, jak to dopadne po porodu. Kýla se určitě zmenší, ale není moc pravděpodobné, že by úplně zmizela. Až pak by chirurg měl rozhodnout o případné operaci.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: