Pupeční kýla a následné těhotenství

Dobrý den,mám 17 ti měsíčního chlapečka.Asi 3 týdny po porodu mi zjistili pupeční kýlu.Vznikla mi následkem porodu.Nejdříve mi bylo řečeno,že budu muset na operaci,ale vzhledem k tomu,že jsem kojila do 14.měsíce,tak jsem to oddalovala.Jenže teď mi to začína víc a víc zlobit,dost mi pobolívá břicho,tak se rozhoduji jestli jít nebo nejít na operaci,protože bysme chtěli druhé miminko a nevím,jak dlouho po operaci kýly bysme se mohli začít snažit.Myslím si že bysme museli jít nejspíš stejně na inseminaci nebo umělý oplodnění.U prvého to bylo také tak.Můj pan doktor říkal, že pokud to nebude opravdu dělat problémy,tak by to nechal být a ž po druhém dítěti.Ale to zase mám strach aby pak to těhotenství proběhlo v pořádku,aby se ta kýla tam nějak neutlačila.Děkuji za opověď

Odpověď odborníka:

Váš lékař má pravdu,i když je operace pupeční kýly doménou chirurgů nedomnívám se,že by ji indikovali k operaci,pokud je malá a nevyskytnou se komplikace

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nenechá vás „močák“ vyspat? Možná trpíte nykturií
S bechtěrevem do lázní. Zjistěte, zda na ně máte nárok
Články: S bechtěrevem do lázní. Zjistěte, zda na ně máte nárok
Ankylozující spondylitida...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Články: Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Stanovení diagnózy astmatu...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Škodí repelenty dětem?
Články: Škodí repelenty dětem?
Ochránit naše nejmenší před...
Co se děje v ráně při hojení aneb pod mikroskopem
Články: Co se děje v ráně při hojení aneb pod mikroskopem
Hojení rány. Na první...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: