Pupeční kýla po laparoskopické apendektomii

Dobrý den, před týdnem a půl mi bylo laparoskopicky vyoperováno slepé střevo kvůli akutnímu zánětu. Operace i pobyt v nemocnici proběhl bez komplikací a po 4 dnech jsem byl propuštěn. Vynechával jsem zátěž a víceméně jsem jen odpočíval, ale našel jsem si v řezu, který mi byl proveden přímo u pupku malou tvrdou bulku, je menší než centimetr, bolí jen, když na ní šahám a tak se chci zeptat jestli se jedná o pupeční kýlu a popřípadě jak to řešit, jestli je nutná operace.

Odpověď odborníka:

Nález samozřejmě zhodnotí chirurg při kontrole. Vstupní otvůrky pro laparoskopický tubus jsou tak malé, že se hojí bez kýly. To co hmatáte je zřejmě zánětlivý a zřejmě nemikrobní infiltrát po laparoskopickém vstupu. S hodnocením a diagnostikováním je třeba posečkat po odeznění akutního stavu. V krajním případě se drobná kýla po laparoskopii nikdy zcela nedá vyloučit, pokud by bylo nutné na příklad učinit vstupní otvor větší. Ale i v těchto případech se stěna břišní stehem uzavírá. Vyčkejte vyšetření chirurga.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: