Pupeční kýla u ročního dítěte

  • Dotaz od: Havránková
  • Publikováno: 18.5.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dceři při roční prohlídce byla zjišťěna pupeční kýla. Malá, pupíček vystupuje při pláči či při tlačení na stolici ev. při plném bříšku. Jindy zůstává plochý."Obec pediatrická" není jednotná, někdo radí nic nedělat-vyčkávat zda se vše samo zlepší, někdo radí přelepovat, někdo používat kýlní pás. Verdikt je jasný - operace cca před nástupem do školy v případě, že by obtíže přetrvávaly. Mě ovšem zajímá Váš názor na výše uvedené podpůrné varianty, zda mají efekt či nikoliv, jak dlouho tato opatření praktikovat.. Také mne zajímá, zda není například problém při dlouhodobějším používání kýlního pásu, zda není "ulevováno" břišním svalům apod. Děkuji moc za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Maminko, hlavně klid. S ev. operací jistě vyčkejte min. do 3 let věku dítěte! Šance, že se "zatáhne" stále ještě je. Je dávno dokázáno, že nošení kýlního pásu či jiných analogických opatření nemá žádný vliv! Zdravím. Libor Janeček, dětský chirurg.

MUDr. Libor Janeček
MUDr. Libor Janeček

Specializace: Dětská chirurgie, urologie a traumatologie
Pracoviště: Soukromý lékař - www.liborjanecek.cz

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x