Pupeční kýla v těhotenství

Dobrý den, vím že se na podobný problém už pár lidí ptalo, ale nedá mi to abych se nezeptala přímo na sebe. Po prvním dítěti mi v pupíku zůstala boulička, když jsem ji na konci 6ti nedělí ukazovala gynekologovi řekl, že se to vstřebá. Dál jsem to tedy neřešila. Teď čekám druhé dítě a boulička se zvětšila, nový gynekolog mi řekl, že jde o pupeční kýlu a poslal mě k místnímu chirurgovi. Jsem v 9 týdnu těhotenství a byli my doporučeny pouze komprese tamponků, kýla je velká 2x2cm. Chci vědět zda je ještě nějaké jiné řešení jak si ulevit. I menší dotknutí v oblasti pupiku je pro mě velmi nepříjemné. Mohu udělat ještě nějaká, třeba, režimová opatření? Je nějaká možnost jak si do porodu od bolesti ulevit? Vím, že nesmím nosit a zvedat nic těžkého. A je vhodnější rodit spontánně nebo císařským řezem?

Odpověď odborníka:

Sama si dobře radíte, je třeba řádně kýlu vyšetřit, zda se o kýlu jedná. Po porodu je třeba v dohledné době nejlépe kýlu vyřešit operací. Kýla nemá vliv na způsob porodu. Jak rodit určuje s rodičkou gynekolog.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: