Pupečník kolem krku

Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale chtěla bych vás poprosit o názor. Jsem ve 31.tt. a před dvěma týdny jsem byla na 3D ultrazvuku. Všechno bylo v pořádku, ale bylo vidět, že miminko má omotanou pupeční šňůru kolem krku. Ptala jsem se lékaře, ale řekl jen, že se nemám znepokojovat. Teď po dvou týdnech cítím už několikátý den velmi intenzivní pohyby dítěte (snad co 2 hodiny) - nemůže mu pupečník kolem krku způsobit nějaké problémy? Nemůže se miminko udusit? Může se stát, že se mu krček ještě uvolní? Moc mě to trápí…

Odpověď odborníka:

Paní Hano,
máte pravdu, že pupečník omotaný kolem krku může způsobit problémy, ale v průběhu gravidity se s tímto nálezem nemůže nic dělat. Při porodu je třeba tuto situaci přísněji sledovat. Samotný pupečník omotaný kolem krku není indikací k operačnímu ukončení gravidity.
Přeji Vám, aby vše dobře dopadlo.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x