Pupínky na břiše a hrudníku

Dobrý den, před 14 dny byl příteli diagnostikován syfilis. Samozřejmě jsem se ihned dostavil na vyšetření, kde mi byla nabrána pouze krev (žádné stěry) a doktor mi řekl, že jsou testy negativní. Přesto mi doporučil preventivně 7 injekcí penicilinu. Na poslední jsem byl včera. Zároveň se mi ale včera na těle objevily malé pupínky, které vypadají jako "vymáčknuté beďary" po kterých zůstal malý stroupek. Může jít o syfilis i přes preventivní zaléčení? Předpokládám, že od holení to být nemůže - neholím se žiletkou, ale pouze zastřihuji strojkem. Kromě toho jsem HIV pozitivní a denně užívám truvadu a stocrin.

Odpověď odborníka:

Syfilis se stěry neprokazuje, vyšetření krve je dostačující. Kožní obtíže velmi pravděpodobně nesouvisí se syfilis, ale kožní lékař či infekcionista by to měl vidět.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: