Pupínky na penisu

Dobrý den,už jednou sem zde pokládal dotaz ohledně červených pupínků(vyrážce) na penisu.Byl jsem u obvodního lékáře protože na Kožní ambulanci mi řekli že mám nejdřív problém skonzultovat z obvodním lékařem,protože oni mají hodně lidí až do prosince.Lékař po shlédnutí řekl že si myslí že to nic nebude a napsal mi na vyrážku imacort,pro jistotu mi udělal rrr(?)testy které byly negativní a z močí bylo taky vše v pořádku.Po té mi doporučil at zkusím sex s partnerkou bez kondomu že to může být jen alergická reakce na kondom.Což jsem radši neudělal protože si nejsem tak uplně jistý tím co rrr testy odhalej či ne.Vyrážka mi přesto nezmizela a chvíli je mín a pak zas víc,prostě se to střída.Sám jsem tedy ukecal paní doktorku na kožním aby mě vzala dřív než v prosinci.,po zhlednutí řekla že si myslí že nejde o nic vážného at se nestrachuji a pro jistotu udělala výtěr z močové trubice,což bylo taky v pořádku.Po přidružení urologických problémů mě poslala k urologovi,(měl jsem výskyt hemospermie),urologické potíže mám bolest močové trubice a občas i mírná bolest varlat a podbříšku.Ale bez výtoku,což mi urolog řekl že to je divný a poslal mě na sono prostaty(kde jsem objednán až na 4 listopadu)Jen jsem se chtěl zeptat jestli ta má minivyrážka na žaludu může mít nějakou spojitost s urologickými problémy.Podotýkám že urolog mi předepsal lét Tamsulosin,a urologické potíže zdá se trochu ustupují,vyrážka furt tak nějak stejna,s tím že na kožní mi řekli že nejde o nic vážného i když jsem jim řekl že to přetrvává už asi 2 měsíce.Tak nevím,mám důvěřovat na plno tomu co mi bylo řečeno?Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že vaše kožní obtíže s urologickými nesouvisí. V minulém dotazu jste uváděl, že dominující je zarudnutí a svědění předkožky, ale to nyní nepopisujete. Doporučuji provést stěr z postižené kůže, pokud bude v nálezu jen fyziologická mikroflora, doporučuji léčbu šetrným kortikosteroidem /Advantan) či topickým imunomodulátorem (Elidel).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: