Pupínky na těle penisu od chlamýdií

Dobrý den. Obracím se na vás jelikož už jsem opravdu bezradný a dost mě to trápí. Asi před 4 lety se mi objevily na těle penisu jako by pod kůží 3 malé pupínky.Na kožním jsem si připadal jako pokusný králík. Tak prvně to byly moluska, potom bradavice, pak možná HPV ale to vyloučili navíc myslím že už by partnerka měla také problém za ty 4 roky. Pořád mě dávali nějaká leptadla podofilin atd. Už se to nedalo vydržet. Postupně se pupínky začaly vysévat čím dál víc. Nakonec jsem sám navrhl, jestli by nešel vzít vzorek chirurgicky a poslat na test. Lékařka souhlasila poslala mě na excizi v narkóze. Zjistili že to je nějaký fibroepitelon. Každopádně dodnes mám na penise dost viditelné jizvy a pupínky stále rostou pod kůží a i na místě kde byly odstraněny. Na některých místech začínají i vystupovat nad kůži jakoby malé bradavičky. Dále od doby co to začalo jsem začal být dost unavený a začali nepravidelně zvýšené teploty a nepříjemná bolest varlete, která se občas stále vrací a zase ustoupí. Byl jsem s tím i na urologii kde mě udělali ultrazvuk a vše bylo ok, žádné odběry nic. Zašel jsem za obvodní lékařkou a nechal si udělat odběry a zjistila chlamidie na které jsem byl teprve asi před rokem léčen antibiotiky. Dočetl jsem se pak se při chlamydiích může být bolest varlete.. Ještě bych chtěl dodat že pracuji v nemocnici kde jsem chodil na bazény. Od té doby to nějak začalo. Já si myslím že to přece všechno musí mít nějakou souvislost ale na kožním tvrdí že ne. Teď zkouším detoxikaci organismu metodou MUDr. Jonáše kde mě naměřili chlamidie ve spodní části těla myslím že v urotraktu a dostal jsem nějaké kapky. Zatím ale nevím jak moc se tomu dá věřit. Opravdu nevím co dál ale rád bych něco dělal dokavát mám ještě penis v trochu normálním stavu a nechci čekat až bude znetvořený. Možná bych ještě dodal že jsem opravdu optimisticky a pozitivně naladěný člověk, vedu spořádaný život, mám 8 let stabilní partnerku a velkou chuť do života. Žít ale 4 roky v nejistotě a nevědět co se děje je dost hrozné. Také začínám zvažovat testy plodnosti. Nemám sice žádný problém ale přece jen po tom všem bych chtěl mít raději jasno. Předem díky za každou radu a doporučení. Díky

Odpověď odborníka:

1) Bolesti v oblasti varlat mohou souviset s chlamydiovou či jinou pohlavně přenosnou bakteriální infekcí, takže rozbory krve jsou zcela na místě. 2) Bylo by vhodné poslat fotografii, dle histologie by mohlo jít jak virové bradavičky, ale pokud jsou uloženy pod povrchem kůže, pak může jít o útvary vycházející z epitelu mazových žlázek či vlasových folikulů a pak jde pouze o kosmetickou záležitost, kterou není třeba řešit. Doplnění dle fotografie - zcela jistě se jedná o druhou možnost, tzn. pouze kosmetickou záležitost - projev souvisí s mazovou žlázkou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Infekce močových cest je...
Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Články: Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Že vůbec nevíte, jakou...
Od bolesti kloubů uleví i správná skladba stravy
Články: Od bolesti kloubů uleví i správná skladba stravy
Lidé jsou různí a každému...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: