Působení antibiotik

Dobrý den. Užívám antibiotika, a to Azitrox 500. Jsou tam tři tablety, které doberu ve středu, ale účinek to prý má 5 dní. Ve čtvrtek začínam po pauze brát antikoncepci a chtěla jsem se zeptat, jestli ty antibiotika mají na účinek antikoncepce nějaký vliv. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika by účinek antikoncepce ovlivnit neměla, paušálně se však doporučuje po dobu působení přípravku používat i nehormonální antikoncepci (kondom apod.).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: