Působení antibiotik na helicobakter

Dobrý den, včera jsem Vám psala dotaz ohledně helicobakter, dnes jsem na ni dostala troje antibiotika. (Ortanol 20 mg, Fromilid 500 a Duomox 1000). Beru hormonální antikoncepci Minerva. Chtěla bych se zeptat, zda se tyto léky nijak "nebijí" a nakolik a jak dlouho antibiotika snižují účinek antikoncepce. (Ortanol mám na měsíc a ostatní dvoje antibiotika na týden. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle mých informací by neměla mít antibiotika vliv na vámi užívané další léky. Nicméně v době této akutní léčby t.j. zřejmě 7 až 10 dní bych zcela omezil sexuální aktivity. Jsem t.č. tedy v léčení. Jinak vám poradí lékař, který vám další léky ordinoval.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: