Pyl perga, mateří kašička, med v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu užívat plástový pyl Perga v případě, že bych byla v úplném začátku těhotenství? O mateří kašičce jsem se dočetla, že ne, ale o pylu se informace rozchází. Prodělala jsem virózu a ráda bych ho užívala mj.na podporu imunity. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Názory na užívání přírodních léků v těhotenství se liší. Obecně platí, že je v těhotenství vhodné užívat jen zcela nezbytné léky a výživové doplňky, navíc pokud možno s prokázaným efektem. Na druhou stranu si myslím, že užívání pylu Vám ani dítěti neublíží, jako jedinou překážku bych spatřoval alergii na včelí produkty (kterou však patrně nemáte). Dále je vhodné se otužovat a doplňovat vitamíny - ideálně z přírodních zdrojů.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: