Pytiriasis rosea, ekzém

Dobrý den, na kožním mi byla diagnostikovaná pytiriasis rosea, zaléčeno kortikoidem. Po domazání kortikoidu se mi opět udělala vyrážka, doktorka říkala, že tenktokrát to vypadá spíš jako ekzém, že sama neví, jestli je to ještě ta pytiriasis. Dostalala jsem kortikoidy, krásně mi vše zaléčily, jenže týden po ukončení léčby jsou všechny vyrážky znova, kde byly, červené a rozšiřují se. Co mám dělat dál, když kortikoidy neléčí příčinu, ale pouze jí skrývají? Můžu místo vyrážek vůbec sprchovat vodou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud by šlo o pityriasis rosea, projevy se samy během několika týdnů zhojí. Ekzém může bohužel recidivovat, takže zatím v aplikaci kortikoidů pokračujte - třeba jen obden.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: