Rada

Dobrý den,mám dotaz na to zda by šlo řešit můj problém nebo spíše problémy? V červnu jsem se podrobil operaci slepého střeva a po4 týdnech jsem dostal horečku,Dr. mi řekl že to je bolení krku ,i když mě nebolelo a tak po 14 dnech ce horečka vrátila a začla se mi i ta jizva zvětšovat a nakonec jsem skončil opět na operaci se zánětem. Operace dopadla tak že mi rozřízli tu jizvu znovu a nechali ji pomali zavírat až se zatáhne sama ,ale dnes je tam pořád píštěl (fistule) a je to 7 měsíců a je asi 1 cm hluboká a nechce se hojit a možná mě asi říznou ještě jednou a vyříznou to a zašijí. A aby to nebylo tak se mi v listopadu při rychlejší chůzi stalo to že se mi jako uprostřed hrudi rozbušilo srdíčko a nevěděl jsem co se dějě tak jsem začal přemýšlet na nejhorší scénáře,tak jsem se nechal odvést do nemocnice na pohotovost a tam jsem si tedy počkal asi 3 hodinky než si mě "všimli" a naměřili mi tam asi 150/100 a tem asi taky tak 100až 110 a jejich diagnostika byla PALPITACE dostal jsem prášky NEUROL 0,25 a když se mi rozbuší srdíčko tak si mám třeba vzít jeden a to bylo vše EKG bylo v pořádku poslech stetoskopem nebo jak se jmenuje ten přístroj na poslech bylo asi také v pořádku. Je mi 32 let jsem muž měl jsem asi 112 kg teď jsem zhubnul za měsíc asi na 105 a snažím se jíst méně a ještě zhubnout na těch 100kg alespoň. Pak jsem ješte byl znovu v nemocnici a tam mi byla odebrána krev a ta byla v pořádku i moč byla v pořádku RTG hrudníku nebo plic také poté jsem byl na zátěžové EKG také v pořádku ale byla mi diagnostikována mírná TACHYKARDIE a já teď čekám na ECHO ale to je čekací doba asi 1/2 měsíce já jsem se nervoval od té příhody v listopadu alespoň měsíc i doktor říkal že to bude nejspíše psychického rázu , že nemám vyrovnané hormony v těle prý převažuje SYMPATIKUS nad PARASIMPATIKUSEM či co a na to jsem tedy nedostal nic a nechal to Dr. na NEUROLU. ráno mám třeba tlak 120/70 a tep asi 63-70 jak kdy a k večeru asi 130/80 a tep kolem 80 a nevím jak dál můžete mi PROSÍM PORADIT DĚKUJI HONZA.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Honzo! Byl jste vyšetřen opravdu důkladně. Pokud bylo klidové i zátěžové ekg vyšetření v pořádku, je postižení koronárních tepen (kterého se asi nejvíce obáváte velice nepravděpodobné). Jestliže stále opakovaně trpíte pocitem bušení srdce, bylo by možné dolnit ještě 24 hodinovou monitoraci ekg podle Holtera. Předpokládám, že test na funkci štítné žlázy byl u vás proveden v rámci odběrů při interním vyšetření. Hodnoty krevního tlaku 120/70 a 130/80, jsou stejně jako hodnoty tepové frekvence 63-80/min zcela normální. Pokud tedy ani ECHO, které máte v plánu, neprokáže organické postižení srdce, budou vaše potíže skutečně psychického rázu a medikace Neurolem je zcela na místě, osobně bych se ještě přimlouvala za vhodnou psychoterapii.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: