Rada s léčbou naštípnuté kůstky v nártu

Dobrý den, potřeboval bych radu. Je mi 15 let, 20.6 jsem v tělocviku špatně doskočil na nohu a naštípl si kůstku v nártu. V lékařské zprávě stojí - DG : Fractura baseos V. MTT pedis l.dx. non disloc., T 20/6/2014 20.6 jsem dostal dlahu, na kontrole 24.6 mi nohu zasádrovali celou a prý to mám na 3 týdny, pak mám přijít na kontrolu. Zdá se mi to moc dlouho, mít nohu v sádře necelé 4 týdny na pouze naštípnutou kost. Normálně bych dodržoval doporučení lékaře, ale v naší nemocnici již kamarádovi chtěli dát naražený kotník do sádry, tak se chci zeptat, zda to není moc a jestli nemohu požádat lékaře třeba již po dvou týdnech, zda by ji nemohl sundat. Jsou tam nějaká velká rizika? Děkuji :-)

Odpověď odborníka:

Jistě, všechno je možné, ale znehybnění je přiměřené a neuděláte dobře, když dobu znehybnění zkrátíte. Po krátké imobilizaci jsou časté otoky nohy, pacienti o to déle chodí na rehabilitaci a jsou se stavem velmi nespokojení. Snažte se dobu znehybnění dodržet.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
naštiplej kotnik bez otoku | Od: Petra | 21.12.2015 18:16
dobri den chci se zake zeptat co mam delat kdiš
mam 2 male deti manžel v praci a nemam nikoho na
pomoc a mam mit nohu v klidu za jak dlouho mi
sundaj sadru ?
reagovat
re:naštiplej kotnik bez otoku | Od: uLékaře.cz | 22.12.2015 13:25
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x