Radikulopatie, léčba

Dobrý den, jsem sledována na neurologii pro dg. lumbalgii s radikální iritací, docházím na RHB, RTG: mírná dx-konvex. skolioza, lordosa zachovalá. Malá def. spondyloza. EMG: H-reflex nevýbavný, nelze vyloučit neuropatii tenkých vláken. Spon. aktivita v m.gastrocn. med v levo. Histogram hraničí, Ojediněle MUP závěr: Rad. léze S+ v levo Prosím o Váš názor léčby a dalšího postupu. Po delším stání či chůzi, tíha nohou, zakopávání podlamování nohou, Tuhnutí, mravenčení, křeče na zadním lýtku a stehně, pokračující do plošky chodidel, Na obou nohou, více v levé noze. Chodím jen velice pomalu, bez potíží jen pár minut, Problémy zhoršeny před půl rokem. Největší zátěž je v sedě. Po mechanické trakci se potíže zhoršili a zvýraznili. Ve zprávě doporučení na CT, nebo MRI. Je možné upravit stav konzervativně, když trvá tak dlouho? Velice děkuji za odpověď a doporučení. Anna.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám nechat proběhnour MR vyšetření páteře. Pak je možné posoudit, jestli je stav řešitelný chirurgicky nebo jinak. MR je přínosnější než CT. To Vám ale určitě Váš neurolog potvrdí. K posouzení operačního postupu se pak můžete obrátit na neurochirurgy ve Vašem okolí.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x