Radioaktivita a tehotenstvi

Dobry den,jsem v 6 tt,pracuji jako zdr.sestra a dnes jsem se dostala do tesneho kontaktu s pacientem po vysetreni znacenymi leukocyty.Muze to mit nejaky zavazny negativni vliv na plod?A jeste bych se chtela zeptat,do jake vzdalenosti pusobi rtg zareni,napr. rtg plic u pacienta na luzku...Dekuji...

Odpověď odborníka:

Kontakt s pacientem, se značenými leukocyty vám jistě neublížil pokud jste gravidní u snímkování na lůžku by jste neměla být. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: