Radiojód

Čeká mě léčba radiojódem a 6-ti týdenní vysazení thyroxinu, beru lamictal (kvůli epilepsii), nenese to nějaké problémy? Neměla bych nárok na thyrogen před aplikací radiojódu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, během šesti týdnů bez hormonů štítné žlázy můžete pociťovat především větší únavu, nevýkonnost, slabost, která se může s přibližujícím se termínem terapie zhoršovat. Vyjímečně se u někoho vyskytne i deprese (ale na ty Lamictal také dobře funguje). O zhoršení nebo o případném vlivu na epilepsii jsem neslyšela, ale možná bude lépe se o tom ještě poradit s vaším neurologem. O podání Thyrogenu rozhodují vždy na konkrétním pracovišti Nukleární medicíny. Aktuální problém s Thyrogenem je momentálně ve velmi omezené výrobě od března 2011. I to může být důvod, proč vám ho nedali. Držím palce, ať vše dobře zvládnete.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
štítná žláza | Od: Marta | 2.1.2016 17:08
Dobrý den, byla jsem už 3 krát na léčbě radiojodem pro rakovinu šž,která mi byla odstraněna.Při léčbě radiojodem mám bolesti žaludku,která se s každou léčbou zvětšuje.Mám jít na další léčbu s Thyrogenem.Bude tato varianta pro mě více zatěžující na oblast žaludku.
Děkuji za odpověď
Marta

reagovat
re:štítná žláza | Od: uLékaře.cz | 4.1.2016 13:12
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: