Radiojód a doba početí

Dobrý den paní doktorko/pane doktore. Chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Minulý rok jsem prodělala operaci - odstranění celé štítné žlázy. Po měsíci jsem absolvovala léčbu radiojódem kvůli zhoubnému nádoru na štítné žláze. Kdy je vhodná doba k otěhotnění? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po terapii radiojodem by žena neměla otěhotnět do 4 měsíců po ukončení terapie. Pokud od skončení léčby radiojodem uběhly více než 4 měsíce,je již vhodná doba k otěhotnění.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
léčba radiojodem | Od: jana | 21.9.2014 13:48
Dobrý den paní doktor , jsem 2 měsíce po operaci
štítné žlázy- celé folikulární karcinom,8 mm. Léčba
radiojodem nebyla dosud stanovena a zahájena.
Beru týdne - 5 x1 a 2x 1,5 EUTHYROX. Vzhledem
k tomu, že jsem po 2 totálkach kolen
kde mi často je prováděn RTG,dále na kostní
ambulanci denzinometrem- 1 x za 2 roky.
Sledována je osteoporoza - beru Caltráte,
Vigantol.Ráda bych věděla, zda mohu podstoupit
léčbu po celkovém odnětí št. žlázy radiojodem.
Objednána jsem do FN Motol Praha.Děkuji za
odpověď.

reagovat
re:léčba radiojodem | Od: uLekare.cz | 22.9.2014 10:09
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: