Rakovina a hubnoucí procedury

Dobrý den, měla jsem rakovinu kolene (osteosarkom) před 14 lety. Koleno mám operované a vpodstatě odebrané a zafixované do rovné polohy a téměř přes celou nohu mám kovovou tyč. Kolenem nepohnu a jelikož jsem byla nemocná, když mě bylo 10let tak mám nohu i o 5cm kratší. Chtěla bych se zeptat, jestli mohu podstoupit procedury jako lymfatická masáž, vacupress a vacutherm. Byla jsem se zeptat jestli mohu podstoupit vacupress a bylo mi řečeno, že bych se měla spíše zeptat svého onkologa, ale ti mi řekli, že neví, tak bych se chtěla obrátit na vás....Děkuji mooc! Andrea

Odpověď odborníka:

Popisované poruchy jsou prováděny u končetin, kde je přítomen otok a to většinou lymfatického původu. Pokud taková příčina u vás není, pokud končetina oteklá není, potom aplikace těchto procedur není na místě. Jinak by bylo vhodné se poradit na cévní ambulanci příslušné nemocnice a konkretně i na rehabilitaci, aby stav končetiny posoudili.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: