Rakovina děložního čípku

dobrý den, teta měla nádor na tlustém střevu před 5 lety a nešla s tím k doktorovi dnes ji zjistily že na tlustém střevu se ji to objevilo i jinde po stěnách a objevily 16 cm velkej nádor děložního čípku s malými ložisky po celé děloze na histologii se čeká.... chci se poptat zda je možné že ji to metastazuje a jaká bude podle vás prognoza, máme se připravit na konec? děkuji

Odpověď odborníka:

milý Martine, pokud byl před 5 lety diagnostikovaný zhoubný nádor střeva a neléčil se, pak je zde velká pravděpodobnost, že došlo k metastazování po břišní dutině. Současně ale nelze vyloučit, že v oblasti dělohy jde o jiný nádor...Jistotu budete mít až s výsledkem histologie. prognosa se bude odvíjet od mnoha faktorů, závisí v jaké je teta kondici, jaké budou možnsti léčby - zda bude nález ještě operabilní, zda zvládne chemoterapii, event. dle histologie i biologickou léčbu. v léčbě nádorů tlustého střeva máme hodně možnostzí, takže doufejme, že na konec se snad ještě chystat nemusíte. MOc držím palce.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: