Rakovina děložního čípku

Dobrý den, mám dotaz. Mamka byla dvakrát na operaci. Jednou na laparaskopické a po druhé ji vyndavali dělohu, protože ji zjistili, že má rakovinu děložního čípku. Před dvoumi měsíci měla postupit další. Byli jsme až v Praze kde ji řekli že je nádor malý ale že je tam hodně myomů. Operaci ale nepostoupila. Chvíli měla klid, ale teď ji čímdál tím víc a čatěji bolí v podbříšku, že se sotva někdy může postavit. A bolest ji střeluje až do zad. Chcem se zeptat, zda to může být skrz tu rakovinu. Mohou to být následky? A rostou ty myomy? Děkujeme za odpověď

Odpověď odborníka:

Myom je nezhoubný nádor ale pokud je s ním spojeno zhoubné bujení je chyba nepodstoupit doporučovanou operaci zhoubný nádor pak pacienta může usmrtit, dotazu příliš nerozumím protože píšete že byla odstraněná děloha a tedy by tam neměly být ani myomy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: