Rakovina děložního čípku

Dobrý den,prosím o radu v prosinci 2008 jsem podstoupila vyšetření čípku /stěry/.Po půl roce mě lékař zavolal,že stěry byly pozitivní na Papilom.Prý pokud budou další stěry pozitivní budu muset na operaci.Udělali se opět stěry a bylo mě sděleno že výsledky jsou lepší.Zajímalo by mě jak můžou být lepší,když neproběhlo žádné přeléčení?Děkuji.Jarmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jarmilo! Jde o "práci" lidských paliomavirů (HPV), které i trvale osídlují oblast děložního čípku. Mohou zde způsobovat buněčné poruchy a vedou mnohdy ke zhoubnému bujení. Tělo je schopno s viry bojovat a dokonce je zcela zapudit. Léčba se v případě HPV omezuje spíše na mechanické zákroky jako je konizace čípku, případně radikálnější operace.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: