Rakovína děložního čipku

Rakovina děložního čípku Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující věc.Byla my provedena operace, zákrokem odstranili my určitou část tkáně, kde byl zjištěn průběh který by my mohl vést k rakovině děložního čípku.A po třech týdnech my doktor po vyšetřeni řekl že mam jit na další zákrok ,že to není všechno a že bylo by dobrý odstranit dělohu ,a jasem po transplantaci ledviny 7let a po tu dobu používám imunosupresiva na sníženi imunneho systému .Mam dotaz jestli do budoucna my ne oslabí organizmus ,a kdyby nesouhlasila s odstraněním dělohy jaki to by byly následky . Nevím jak mam postupovat .A jo a můžu nakazit i manžela,a má manžel postoupit nijakému vyšetřeni ? Je my 39let.Předem děkuji Martina.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, informujte se u lékařena gynekologii, proč je situace tak "špatná" - hlavně jaký je histologický nále z té tkáně /nepíšete mi tu nic, je potřeba to vědět/ - on je povinen vám to vysvětlit a to do důsledku, obvzlášt, pokud užíváte léky na imunitu a jste po transplantaci ledviny. Na kontrole u nefrologa jej také informujte, jak to s vámi vypadá a co vás čeká, dodejte mu co nejvíce informací z lékařských zpráv z gynekologie a požádejte jej o vyjádření ze strany nefrologa (pro gynekologa). Pokud byste operaci odmítla / na to máte práv, ale po vysvětlení stávající situace a také důsledků v případě odmítnutí - a to od lékaře, který vás ošetřuje/, je potřeba se bavit o tom, co dělat jiného - opakovaná konizace /odstranění tkáně opakovaně/, preventivní opatření a podobně. Budte u lékaře aktivní, zkuste diskutovat a ev. jít na vyšetření na jiné pracoviště (vždy je potřeba mít s sebou co nejvíce nlezů od lminulého ékaře, aby mohlo dojít k posouzení situace) - jde o tzv. second opinion, druhý názor. Manžel jistě infekci má , jde pravděpodobně o HPV infekci, viry, ale u můžů nehrozí nic vážného. Info o vrové infekci hodně najdete zde: http://www.delozni-cipek.cz/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x