Rakovina děložního čípku

Dobrý den, před rokem mi byl zjištěn zvýšený nález předrakovinových změn na děložním čípku. Gynekolog mi doporučil stěry z děložního čípku po půl roce. Po první prohlídce byl výsledek v pořádku, nyní ale na další prohlídce byly opět zjištěny lehké až středně těžké změny. Je mi 25let a měla jsem 3 sexuální partnery. S partnerem jsem 2 roky a promiskutním životem určitě nežiji, je tedy možné, že můj přítel je přenašeč viru, když se muj stav takto mění?? V případě, že ano, jak se to dá potvrdit a léčit??? Je možné nějakým způsobem zastavit vývoj předrakovinových změn?? strava,léky,vitamíny??? děkuji Vám moc za Vaši ospověď!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Laurin! Ano, váš přítel může být přenašečem HPV viru. HPV test pro muže je možné podstoupit u kožního lékaře či urologa. Je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Je rovněž možné, že infekce virem HPV na vašem čípku přetrvává a vás imunitní systém se s ní dosud nevyrovnal. Pokud jde o zastavení rozvoje předrakovinných změn, snažte se dodržovat zásady zdravého životního stylu, jezte dostatečné množství vitamínů v přírodní podobě. Někteří gynekologové doporučují vysazení hormonální antikoncepce. Na trhu je též dostupný přípravek Indonal, který má mít podle výrobce pozitivní vliv na změny na děložním čípku, ovšem nejedná se o lék, ale o potravinový doplněk. Podívejte se na www.indonal.eu Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: