Rakovina děložního čípku

Dobrý den, mám dotaz ohledně viru HPV: je mi 18 let, mám přítele, jsme svoji první sexuální partneři a nikdy jsme tedy neměli ani jeden sex s někým jiným - jsem tedy mimo nebezpečí nakažení virem HPV za předpokladu, že už nikdy nebudu spát s nikým jiným, než s ním a on mi bude také věrný? Kdybychom se rozešli a já si našla někoho jiného, který by už dříve nějaké ženy měl, je možné se nechat očkovat až předtím, než se vyspím s tím novým abych riziku předešla? Jde mi o to, že si myslím, že se nechat očkovat je v mém případě zbytečné, když mi vlastně riziko nehrozí, ale zároveň chci vědět, jestli je možné se dodatečně nechat očkovat a jestli to bude mít úplně stejný význam jako kdybych se nechala očkovat třeba ve 14 letech?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1) Pokud byste skutečně neměli jiné sexuální kontakty, pak infekce HPV nehrozí. 2) Očkování je možné provést i v pozdějším věku, ale účinnost už nikdy nebude tak vysoká. Nicméně i tak má očkování v pozdějším věku smysl.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x