Rakovina děložního čípku

Bývalá partnerka mého současného přítele má rakovinu děložního čípku, dle všeho byl můj přítel její dlouhodobý a poslední muž před tímto zjištěním a velmi pravděpodobně bude tedy přenašečem. v tété situaci je asi má otázka trochu sobecká, ale patrně i já tedy mohu mít do budoucna s tínto problémy? Je možné zjistit předem v těle přítomnost viru před infekcí a nějak léčit i muže, aby nemohl pokračovat třeba i v opětovné nákaze?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rakovina děložního čípku nemusí být způsobena HPV infekcí. I kdyby byla, přítel již nemusí být přenašeč. Pokud byste se chtěla chránit, doporučuji očkování proti HPV nákaze - i kdybyste se teoreticky již s některým HPV virem setkala, nemusel to být zrovna "rakovinotvorný typ", takže Vás může očkování ochránit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: