Rakovina děložního čípku

Chtěla bych se zeptat, zda je možný přenost HPV i při sexu s kondomem. A jestli by bolestivý sex a slabé krvácení při něm mohlo signalizovat právě nějaké změny na děložním čípku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přenos HPV při chráněném pohlavním styku je zcela nepravděpodobný. Krvácení po styku už může signalizovat změny na čípku, např. zánětlivé a jiné. Rakovina děložního čípku je ve Vašem věku vysoce nepravděpodobná.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy (3. díl)
Články: Bolesti hlavy (3. díl)
Trápí-li Vás bolesti hlavy...
Lepku se u dětí nebojte. Neškodí, naopak chrání před celiakií
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: