Rakovina děložního čípku

Dobrý den, mám takový problém a vůbec nevím kam se obrátit. Mám několik dotazů, tak snad nevadí, že jich bude více. Začátkem prosince jsem byla u svého gynekologa - na běžné prohlídce a především jsem přišla s tím ,že se mi dost často dělají záněty - on mi řekl, že žádný ale nemám ( čímž mě naštval, proč bych si to vymýšlela? ) Navíc v době kdy jsem tam šla, jsem zrovna měla (divný výtok, byli to takový malý bílí kousky a strašně to svědělo) ale on mi tvrdil, že nic nevidí... Další problém je ten, že mi na děložním čípku něco našel ( prý bouličku) čekala jsem měsíc na výsledky z vyšetření, ale prý jsou v pořádku. Ten týž pan gynekolog má na krku ale obvinění za zanedbání péče ( poslal kamarádku, která nemohla o těhotnět -což je jí nakonec povedlo na potrat s tím, že je dítě mrtvý. Bylo naprosto v pořádku, přišlo se na to jen díky tomu, že měla divný tušení a šla jinam. Další kamarádce předepsal špatnou antikoncepci a poškodil jí silně játra. Moje otázka zní, když mi dělal stěry z děložního čípku, kdybych měla rakovinu, přišlo by se na to z tohodle, jenom z těch stěrů? Protože se strašně bojím, hledám si někoho jiného, u něj už zůstávat nechci, ale teď se bojím aby taky něco nezanedbal- navíc jsem ho informovala o tom, že trpním Neurofibromatozou typ 1, takže by to klidně mohl být i neurofibrom..., ale on to prostě nijak neřeší, a já si nemyslím že je to takhle v pořádku, navíc když si tám sáhnu tak tu bouličku citím, není asi zrovna malá. Teď naposledy jsem i 8 dni před menstruací mírně krvácela asi 2 dny...mám prostě strach. Navíc jsem se nedávno dočetla že na neurofibromatozu by se neměla užívat hormonální antikoncepce, nevíte co je na tom pravdy ? Předem děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kdybyste měla rakovinu děložního čípku, na výsledcích stěrů by se to projevilo, zcela jistě by to bylo patrné i při pohledu na čípek. Neurofibromatoza není kontraindikace k užívání antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x