Rakovina děložního čípku?

Již minulý rok v červnu jsem měla problémy s bolestmi při sexu (k tomu mě doprovázely i bolesti v podbřišku)... šla jsem k lékaři, ale nic se nezjistilo... minulý víkend jsem po cca 8 měsících měla sex (chráněný). Sex byl anální i vaginální. Při prvním vniknutí do vagíny jsem opět měla bolesti a museli jsme přestat. Podruhé už to bylo v pořádku, ale při zasunutí prstů mě to opět bolelo. V pondělí ráno se mi ale objevila krev ve stolici a v úterý ráno jsem začala 'menstruovat', ale přitom mám menstruaci dostat až za týden. Ve středu se přidaly také řezavé bolesti v podbřišku, které trvají doteď (stejné bolesti v podbřišku i při sexu jsem měla i minulý rok...). Obě krvácení trvala do soboty, nyní už je nemám, jen ta bolest podbřišku + občas bolest na děložním čípku. Byla jsem se nechat vyšetřit jak na gynekologii , tak v nemocnici. V nemocnici mi při vyšetření (prsty) pan doktor řekl, že se mu nezdá můj děložní čípek, protože by mě neměl při vyšetření bolet a každý dotek mě velmi bolel, stejně tak dnes při gynekologickém vyšetření.. mám hrozný strach, protože jsem četla, že krvácení po sexu+ krev ve stolici a bolesti v podbřišku + výtoky.. jsou příznaky rakoviny děložního čípku. Je mi teprve 21 let, nekouřím, partnery jsem vystřídala pouze tři, ale bohužel jeden z nich nebyl příliš zodpovědný a měl přede mnou mnoho žen.. a měli jsme spolu nechráněný sex.. prosím, poraďte.. je šance, že se může jednat o něco jiného? Můj pan doktor mě příliš neuklidnil a výsledky budou až za čtrnáct dní, opravdu se velmi stresuji.. mnohokrát vám děkuji

Odpověď odborníka:

Popisované potíže (krvácení po pohl. styku, krev ve stolici, bolesti v podbřišku, vag. výtok) se mohou vyskytnout i u pokročilých stadií rakoviny děložního čípku, pravděpodobnější je ale situace, že se jedná o zánět v gynekologické oblasti, který se rovněž může projevit výše uvedenými příznaky. Diagnóza se stanovuje dle gynekologického vyšetření, krevního vyšetření a cytologického stěru. Podle míry potíží buď vyčkejte do plánovaného vyšetření nebo navštivte Vašeho gynekologa/gynekoložku při zhoršování potíží.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: