Rakovina děložního čípku

Dobrý den, žena byla u gynekologa a ten ji sdělil, že ji nevyšly krevní testy. Pro jistotu ji udělal odběr. Tak teď musíme počkat 3 týdny až budou výsledky. Pak se uvidí co bude dál. Řekl jí že to vypadá na rakovinu děložního čípku. Tak jsem z toho doma na palici. Prosím vás jak to mohla chytit? Byla o vánocích nemocná (angína) pak postupně onemocneli naše dvojčata (viróza )a pak zase žena (angína) takže celkově oslabená imunita. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Martine, taková zpráva je vždycky šokující. Bohužel nepíšete příliš mnoho podrobností, abych Vám mohla lépe pomoci. Odběrem myslíte stěry s děložního čípku? Protože z krve by taková diagnosa šla těžko určit. Jistě by na místě byl i podrobný gynekologický ultrazvuk. Ptáte se,jak to mohla chytit ... taková onemocnění člověk většinou nechytí, ale vyvinou se. Vlivem zevních faktorů, v případě rakoviny děložního čípku se uplatnují papilomaviry i jak píšete oslabení imunity.. ale většinou jde o komplexní a dlouhodobé působení. Každopádně at je to jak je to, pokud žena chodí na preventivní onemocnění, doufejme, že se onemocnění zachytilo včas a bude vyléčitelné !Hlavu vzhůru a pevné nervy!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Články: Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Na zahradě nebo doma za...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
Články: Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
O existenci své prostaty se...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: