Rakovina hrtanu,hltanu příznaky

Moc Vás prosím o radu.Je mi 31 let,cigarety kouřím cca 2 denně. Už déle než rok u mě přetrvává bolest v hrdle, dole na levé straně.Při jídle se mi jídlo, tablety jakoby zastaví a musím se napít aby vše prošlo dále.Když piju tekutiny, mám posit že přes "něco" tečou.Krk mě tlačí,"jako by mi někdo tlačil z venčí na krk".Stále se mi tvoří dole v krku hlen,který zapáchá,chraptím. První vyšetření na ORL,dopadly dobře, stěry v pořádku,zvětšené uzliny 20mmx5mm levá,19mm x 4mm pravá.Sonografické vyšetření štítné žlázy a krku negativni.Byla jsem poslána na odběry krve,vyloučení toxoplasmozy,toxocarozy apod. Dostala jsem na přeléčení Medoxin.Dnes kontrola na ORL,s tím že výsledky krve, jak je uvedeno ve zprávě Dg:R070 : CRP8 ALT, Ast v normě,fw19/33 ko A DIF. v normě, testy na EBV:IG G pozitiv, IG M negativ, CMV IG G pozitiv. IGM negat.toxoplasmosa a toxocaroza negat.Vše klidné, zevně LU nehmatám. Bolest v krku je stále stejná i po dobrání atb. MUDr. mi řekla že to může být pozůstatek infekční mononukléózy, prodělaný v minulosti. Kontrola v lednu. Mám čekat, nebo opět dojít na ORL a dožadovat se dalšího vyšetření.popř. o jaký druh vyšetření se může jednat, CT,odběr tkáně? Nemůžu spát obyvy jsou velké z rakoviny,mám malou 4 letou vážně postiženou dceru, bojím se abych něco neprošvihla a nebylo pozdě.Děkuji moc za Váš čas.Kateřina

Odpověď odborníka:

Paní Kateřino,

Myslím,že jste byla velmi zodpovědně vyšetřena a není třeba hned myslet na nejhorší.Neurčité bolesti v hrdle mohou být způsobeny
problémy se šíjí,krční pateří,někdy nedostatkem magnesia.
Nemá cenu se trápit,objednejte se znova na ORL a vysvětlete lékaři vše ,tak jako jste to udělala zde v poradně.
Z dalších vyšetření by přicházelo v úvahu vyšetření cest polykacích a dolních cest dýchacích endoskopicky v celkové narkose nebo vyšetření cest polykacích kontrastní látkou,pokud se ještě ve Vašem okolí toto vyšetření dělá.
Příznaky od šíje,či C pateře by měl zhodnotit neurolog nebo rehabilitační lékař.

Přeji hodně zdraví.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: