Rakovina jicnu

Dobry den,chtela bych se vas zeptat jake jsou cca sance pri zjisteni neohraniceneho zhoubneho nadoru jicnu a metastazemi od pasu nahoru?zhruba pred mesicem me mame zjistili tuto diagnozu.jinak se citi zdrave akorat cca 2roky zpet zacala hubnout a ted o vanocich zacala mit problemy s polykanim.nador ma cca 38mm ve spodni casti jicnu.byla u dr v FN Olomouc a ti ji pokazde rikaji neco jineho.vim ze u kazdeho pacienta je to jine ale tak zhruba at vim na co se pripravit zda je nejaka sance ci ne.koncem mesice ma nastoupit do nemocnice na kapacky a chemoterapii ci neco podobneho na 5dni,pak pry bude doma a tak se to bude opakovat.moc vam dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k určení prognózy je nutné znát více údajů. Obecně prognóza nádoru jícnu není dobrá, záleží na histologickém typu nádoru (v jícnu se vyskytují 2 typy). Není mi jasné, co myslíte metastázami od pasu nahoru, je nutné specifikovat, co je přesně postiženo (uzliny apod.). Také záleží, zda zatím navržená terapie je navržena jako tzv. neoadjuvantní - tzn. ke zmenšení nádoru před plánovaným chirurgickým výkonem, nebo jako definitivní - pouze k ovlivnění příznaků. Přesnou odpověď by Vám měl dát ošetřující chirurg, nebo onkolog. Nálezy Vaší maminky byly jistě hodnoceny na jednání multidisciplinárního týmu, kde byl navržen přesný postup léčby s ohledem na pokročilost onemocnění

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: