Rakovina kostí

Dobrý den, před pár lety mi vyoperovali kostní výrustky v oblasti čela. V té době jsem již měla jeden výrustek i v ústech, který mi nechali, protože nijak nepřekážel.Operoval mě jeden lékař-obličejový a ústní chirurg v nejmenovanné nemocnici a operace proběhla bez větších problémů.Nyní se mi začali objevovat další výrustky uvnitř úst, na noze a jeden u ucha.Navšívila jsem opět lékaře, který mě operoval, protože výrustek u ucha mě začal bolet ( zejména v noci ).Oproti ostatním výrustkům se mi zdá spíš chrupavkovité konzistence a neustále se zvětšuje.Pan doktor si tak úplně neví rady, protože to není jeho specializace a tvrdí,že operace v oblasti spánku a ucha by mi mohla způsobit ochrnutí části obličeje. Vlastně mi nikdo pořádně neřekl, co se se mnou děje a já mám teď obavy,abych něco nezanedbala a nevím na koho se mám obrátit.Mohla by jste mi prosím poradit na koho bych se měla konkrétně obrátit a jak dál postupovat? Na internetu jsem se dočetla o mnoho druzích kostních nádorů, o jaký druh by mohlo jít v mém případě? Za odpověď předem děkuji....

Odpověď odborníka:

Milá Gabrielo, to je opravdu svízelná situace, zcela chápu, že Vás zneklidňuje, že Vám někde cosi roste a nevíte co a proč. Najednu stranu bych mohla říct, znám pár takových lidí, kteří mají něco podobného a nic to není, ale na druhou stranu, je potřeba to nejprve nějak prošetřit. Nejjednodušší postup je dle mého názoru ten, že pokud Váš lékař si neví rady někde v okresní nemocnici, vyhledejte lékaře ve větší nemocnici. Pokud v tuto chvíli nemáme jistotu, jakého jsou výrustky charakteru je nutno k nim přistupovat jako k podezřelým, dokud nebude histologické ověření. Takže klidně vyhledejte pracoviště, kde se zabývají léčbou kostních nádorů s prosbou o konzultaci - lépe plašit a nacpat se , kam nepatříte, než něco zanedbat. Bude-li se Vám chtít, napište, jak jste dopadla, samotnou mne to zajímá, i když věřím, že to bude dobré, že nejde o nic vážného!.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: