Rakovina plic

Dobrý den,předem vám chci napsat že mi je teprve 18 let a ne 20 jak jsem uvedl(možnost 18.let nebyla v nabídce).Můj dotaz se týka kouření cigaret a rakoviny plic.Něco málo po mích osmnáctinách jsem začal s kouřením a stal jsem se do jisté míry závislým.Kouřil jsem asi tak 2měsíce(dohromady asi 220cigaret) a pak mi došlo jakou hloupost dělám a začal jsem se trochu bát.Je možne z 200 cigaret dostat rakovinu?Jaká je pravděpodobnost že ji dostanu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martine! Riziko vzniku karcinomu plic po 2 měsících kouření je velmi malé, není možné ho konkrétně vyčíslit. Pokud jste nadále rozhodnutý nekouřit, není třeba z něj mít obavy. Toto rozhodnutí má pro vaše zdraví zásadní význam, a to nejen z hlediska rakoviny plic, kouření také značnou měrou přispívá k rozvoji aterosklerózy tepen, která je příčinou vzniku infarktu, mozkových mrtvic a dalších vážných onemocnění. Mějte se hezky a nekuřte!

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: