Rakovina plic?

Dobrý den, už několik týdnů mě trápí bolest na hrudi. I při krátké, např. 5ti minutové chůzi mě začne křečovitě bolet v levém podžebří, při zastavení se ale okamžitě zlepší. Přes den mě občas tupě pobolívá na hrudi, není to ale stále na jednom místě a bolest je jenom pár sekundová. Mohlo by se jednat o rakovinu plic? Asi měsíc mám také kašel, chrapot a pobolívá mě v krku, doktorka mi řekla, že to je z počasí a že si nemám dělat starosti. Často mě taky pobolívá břicho. Všichni mi říkají, že jsem na rakovinu plic mladá, je mi 16 a navíc jsem nikdy nekouřila a ani nepobývám v zakouřeném prostředí, prababička rakovinu plic ale před pár lety prodělala a já se tedy bojím, abych ji neměla dědičně. Měla bych také dodat, že mám velké problémy s krční páteří, neustále mě bolí a mám kolem ní ztuhlé svaly. Mohlo by to být také od toho?

Odpověď odborníka:

Rakovina plic je opravdu velmi nepravděpodobná, postihuje nejčastěji osoby kolem 60 roků - kuřáky. Vaše obtíže mají podle všeho zřejmě opravdu původ v páteři. Doporučuji návštěvu neurologa nebo rehablitačního lékaře, který by Vám ukázal vhodné cviky a případně předepsal rehabilitaci (zdravotní cvičení). Kašel a chrapot s Vašimi bolestmi asi nesouvisí. Pokud by však kašel trval dlouho a neustupoval, doporučil bych Vám navštívit lékaře, zřejmě by byl pak vhodný rentgen plic, odběry krve...

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
uzlik v dolnim plicnim laloku subpleuralni | Od: Zdena | 1.8.2015 19:00
prosim o odpoved o co se muze jednat nahodny
nalez ct nic mi neboli
reagovat
re:uzlik v dolnim plicnim laloku subpleuralni | Od: uLékaře.cz | 3.8.2015 10:34
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: