Rakovina plic

Dobrý den, trápí mě delší dobu kašel, respektive pocit zahlenění, který mě nutí vykašlávat a občas mě pálí na hrudi. Jsem kuřačka, takže samozřejmě myslím hned na to nejhorší. Před rokem sem byla na angio CT plic kvůli podezření na embolii, která se však nepotvrdila. Moje otázka je, zda by lékař na snímku nádor poznal, ačkoliv vyšetření bylo primárně na embolii. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobry den určitě by se poznalo jine patologicke onemocnění, přesto že CT angio je metoda k potvrzení nebo vyloučení plicní embolie. Trpíte li dlouhodobhě zahleněním, bylo by vhodné vyloučit i chronický zánět vedlejších nosních dutin. Nevím, jestli jste byla u pneumologa? To bych určitě doporučila. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x