Rakovina prostaty

Dobrý den pane doktore, je mi 82 roků. Zjištění před 18 roky zvýšení PSA 6. Při zvýšení PSA 12 před 14 roky jsem souhlasil s biopsi, výsledek karcinom 3+3 cleso. Je to 14 roků co sleduji PSA, které kolísá mezi 8 - 25 ng/ml. minulý rok PSA 25 spadlo na 19. Můj zesnulý přítel prof. Albert Hoenig předn. interní kliniky Karlovi university do r. 1968 mi poradil: časté sledování PSA a zdravotního stavu, pak se rozhodnout. Cítím se na můj věk velmi dobře, potíže nemám, zvětšení prostaty 85 gr. Otázka: Je protonová terapie vhodná? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při Vašem věku a těchto hodnotách PSA bych nedoporučoval žádnou léčbu. Takový nádor by neměl pacienta ohrožovat. Jen sledování je asi nejvhodnější. Aktivní léčba by neměla v takovém případě žádný benefit

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: